En pryl som vi tror kommer bli riktigt stor i framtiden då tekniken mognat ännu mer är den så kallade fickprojektorn. Redan idag finns det ganska många tillverkare som släppt några varianter, och därför har Pc för Alla genomfört ett ”bäst-i-test”-test av åtta miniprojektorer.
Fördelar med en miniprojektor
Men vad är då grejen med en projektor i storlek extra small, kanske du undrar? Först och främst är det förstås storleken. Att släpa med sig den stationära projektorn till kompisen, jobbet eller festen brukar inte vara något att tänka på eftersom det helt enkelt är för omständligt. Med en fick- eller miniprojektor blir det däremot inte bara möjligt, utan också riktigt enkelt. Bara att stoppa den i fickan så är saken klar. En annan fördel är att det finns så många områden där en miniprojektor passar utmärkt.
Till exempel är de riktigt smidiga att visa film med, och eftersom de flesta fickprojektorer klarar att projicera en bild på upp till 50 tum kan det ge en riktigt bra filmupplevelse. Andra användningsområden är exempelvis bildvisning och bildspels-presentationer.
Överhuvudtaget har vi fått intrycket att fickprojektorernas styrka är att de är så enkla och smidiga att använda.
En pryl för framtiden
Även om fickprojektorer känns som en ny sorts pryl har det faktiskt tisslats och tasslats om dem ända sedan slutet av 2003. Dock är det först nu som de blivit någorlunda kompetenta att använda, även om det fortfarande känns som en ganska ny och oprövad teknik.
Det kommer fortsätta att dröja ett tag innan tekniken bakom miniprojektorerna blir så pass bra att de blir ett alternativ även för ”vanligt” folk. I nuläget känns det mest som en pryl för entusiaster och/eller prylnördar som vill vara först med det senaste. Till exempel är inbyggd mediaspelare och hårddisk något som skulle passa som handen i handsken för en fickprojektor, men i dagsläget går det bara att finna detta i ett fåtal modeller.